Bild på Alexander

Alexander Lundvall är mitt i livet och karriären där tid är en bristvara. Att arbeta med fastighetsutveckling och driva eget kräver en viss uppfinnelserikedom för att optimera tiden. Redan för två år sedan läste Alexander en artikel om EMS-träning och X-shape Fitness i Dagens Industri. Han blev nyfiken men tänkte att det där verkade lite för bra för att vara sant.

Han kunde dock inte helt släppa det och till slut tog nyfikenheten över och han bokade en provträning hos X-shape i Vasastan.

– Träningsvärken var otrolig och jag hade problem att ta mig ur soffan, säger Alexander.

När träningsvärken släppt så tecknade Alexander ett medlemskap i Vasastan och under våren har han tränat två gånger i veckan kombinerat med promenader. Då det också har varit speciella omständigheter med en pågående pandemi där många arbetat hemifrån och möten hållits digitalt så har Alexander passat på att promenera samtidigt när han har haft möten.

Eftersom Alexander är målinriktad så har han mätt sina resultat med en app när han tränat.

– Skillnaden i vikt är inte mer än knappa två kg men fördelningen muskelmassa och kroppsfett visar stor skillnad. Jag har byggt 7,1 kg muskler och förbränt 9,1 kg kroppsfett. Så kombinationen EMS och promenader är det som gett resultat, säger Alexander stolt.

Under pandemin där många arbetar hemifrån så har det medfört nya utmaningar för många människor. Man får inte de naturliga rasterna där man reser sig upp och går ut till kaffeautomaten eller går förbi sin kollega och säger hej.

– För mig har har EMS-träningen som är så ergonomisk varit ovärderlig, avslutar Alexander.

Vad skulle du vilja säga till de som aldrig testat EMS?

Testa det, jag ångrar att jag inte började tidigare!