Så funkar EMS

EMS, elektrisk muskelstimulation, är en metod där man låter elektrisk ström styra musklernas kontraktioner. Ju mer ström man lägger på, desto mer måste musklerna dra. Man kan köra EMS långt över kroppens egen förmåga. Träningseffekten blir enorm. EMS når även muskler som annars är svåra att träna på normalt sätt. Metoden är inte att förväxla med den som 90-talets TV-shop bjöd på där muskler utlovades medan man satt i soffan och tittade på TV.

Hos oss får man kämpa på, men vi anpassar intensiteten till kunden. Vi har alltifrån rullstolsburna till elittränade kunder och anpassar övningarna till varje individ. Vi tränar max två personer i taget hos oss vilket gör det väldigt personligt.

Passet tar 20 minuter och motsvarar flera timmars traditionell styrketräning.
Det är för att vi kommer åt upp till 90% av kroppens muskelmassa och kan spänna musklerna upp till 18 gånger mer än på ett vanligt styrkepass.
Även ytterst vältränade personer får träningsvärk av EMS vilket förvånar många, men de har djupare muskler som har varit passiva när de har tränat styrka på konventionellt sätt. Med EMS drar dessa muskler igång.

EMS-träning är en av världens mest effektiva träningsmetoder och det snabbaste sättet att bygga muskler på. Du kommer, samtidigt som du bygger snyggt tonade muskler, få en bättre hållning och öka din styrka på kort tid. Vi kommer åt både de ytliga och de djupa musklerna som exempelvis den annars så svåråtkomliga bäckenbottenmuskulaturen. Många upplever t ex att det är svårt att få till en effektiv tricepsträning på ett traditionellt gym, det får du garanterat med EMS, för att inte tala om träningsvärken som vi ger gluteus maximus… Du kommer att känna av muskler du inte visste att du hade för med EMS-träning går det inte att fuska, och resultaten låter inte vänta på sig.

För att minska kroppens fettmassa på ett hälsosamt sätt är det muskeltillväxt som gäller. Inget bränner fett lika effektivt som styrketräning. När du ökar muskelmassan ökar ämnesomsättningen.

Eftersom EMS-träning optimerar din styrketräning så motsvarar 20 minuter hos X-shape Fitness flera timmars traditionell styrketräning på ett traditionellt gym. Dessutom har alla X-shape Fitness ett fullservicekoncept där träningskläder, handduk, duschartiklar och funktionsdryck ingår. Det ger dig mer tid över till annat –långa promenader till exempel, som i kombination med EMS-träning och bra mat håller dig i den form du vill vara i.

EMS kan även användas som rehabilitering då de elektriska impulserna arbetar direkt med musklerna så att lederna slipper överbelastas. Då det också finns inbyggda elektroder längs ryggraden i våra träningsdräkter så bygger du muskler som du sällan kommer åt med traditionell styrketräning. Det gör att dina ryggproblem kan lindras. Även blodcirkulationen i muskler och bindväv ökar med EMS. Då vi är anslutna till FaR så kan du få vår träning på recept.

Den frågan är inte helt lätt att svara på eftersom det självklart beror på vem du är, vad du har för mål och hur du lever ditt liv i övrigt. Men eftersom vår träning motsvarar flera timmars styrketräning på ett traditionellt gym så får du helt enkelt jämföra med det. Vad händer med din kropp när du styrketränat flera timmar på gym? Där har du svaret.

Det du får som bonus från oss, förutom den enorma tidsbesparingen och det faktum att du slipper släpa runt på gymväska med massa kläder och blöt handduk, är att vi kommer åt muskler som är i stort sett omöjliga att nå med traditionell träning.

Så fråga dig själv – vill jag lägga flera timmar på ett traditionellt gym eller vill jag ha träningen gjord på 20 minuter?

Du kan träna upp till tre gånger i veckan hos oss. Vi anpassar din träning efter dina behov.

Det krävs en hel del kunskap för att kunna hantera utrustningen och du behöver vara certifierad EMS-instruktör för att träna kunder. I utbildningen ingår hantering av dräkter, maskiner, fysiologiska grundkunskaper, träningslära med mera. När du driver en egen studio är det dock inget som hindrar dig från att träna dig själv. 

Träningen anpassas efter dig och dina behov, är du riktigt vältränad så hjälper vi dig att få ännu bättre resultat. Är du otränad ser vi till att bygga upp din kropp på det sätt du själv vill. Våra medlemmar är alltifrån stressade karriärister, studenter, personer med idrottsskador som behöver rehabiliteras, kroppsbyggare som vill boosta sina resultat, personer med ledbesvär, personer i rullstol, PT:s som behöver boosta sin styrka, småbarnsföräldrar som inte hinner träna på vanliga gym, pensionärer – ja alla som vill hålla sig i form på ett eller annat sätt helt enkelt.

Det de har gemensamt är att de vill ha bästa möjliga resultat på kortast tid och självklart hjälper det till att det är smidigt att träna hos oss. Att slippa packa träningsväskan och släpa runt på den är mycket värt för många av våra medlemmar.

Vi tillämpar två provträningar, allt för att du som kund ska få chans att känna på denna träningsform. Vi rekommenderar att du bokar din andra provträning cirka en vecka efter första tillfället.

Du behöver inte ha med dig någonting alls utom viljan att testa på något unikt i träningsväg!

Efter dina två provträningar kan du välja vilket medlemskap du vill ha.

Våra kunder är just nu i åldersspannet 18–80 år. Om du är under 18 år behöver du målsmans intyg för att få träna hos oss. Eftersom EMS-träning inte belastar dina leder så passar den alldeles utmärkt för dig som behöver skonsam träning.

Men det är mer än så, mycket mer än så. Tekniken används redan av elitidrottare, medicinska rehabiliteringsanläggningar och fitnesscenter. X-bodys maskiner – som vi på X-shape använder oss av – finns redan i 56 länder runtom i världen.

Är du kroppsbyggare så kan du med andra ord boosta din träning hos oss. Många europeiska elitidrottare använder EMS som ett komplement till annan träning så tro inte att det handlar om fusk bara för att du gillar traditionella gym. Vi kommer få dig på andra tankar…

Om du är mitt i livet och har svårt att få tiden att räcka till för att springa på gym så räcker 20 minuter i veckan hos oss.

Har du ryggproblem så kan vi stärka muskler som du annars inte kommer åt och göra detta på ett sätt som inte belastar din rygg på fel sätt.

Nej, det är som med all annan träning. Det du lägger in får du tillbaka och som den gamla TV-serien från 80-talet tjatade om: …”fame costs and right here is where you start paying… in sweat”.

Vi kan inte lova dig fame, men en vältränad kropp kan vi ge dig.

Hos oss kan du få resultat på endast 20 minuter, ett resultat som tar dig timmar att uppnå på ett traditionellt gym. Detta eftersom du stimulerar upp till 90 procent av kroppens muskler samtidigt och spänner dem upp till 18 gånger mer än vad som är möjligt att göra utan dräkt på.