Berättelsen om X-shape Fitness 

X-shape Fitness AB startades i början av 2016 av tre kompanjoner med en och samma vision – att introducera EMS-träningen i Sverige.

Det var jag, Annika Holtet Wener, idag vd, grundare och 100 procent ägare, Dan Coleman och Linda Sandkvist som startade X-shape Fitness AB tillsammans.

Vi hade alla tre testat EMS som träningsform och märkt att den gjorde underverk med kroppen. Både jag och Linda hade drabbats av diskbråck och det var inte förrän vi kom i kontakt med EMS-träningen som vi fick ordning på våra trasiga ryggar. Idén började formas – borde vi starta en egen EMS-studio? Med varsin karriär och livsinriktning var tanken på att ge oss in i träningsbranschen inte något som direkt slagit oss förut, men EMS är något speciellt och vi förstod att det fanns en marknad för denna träningsmetod även i Sverige.

Enligt affärsplanen skulle X-shape Fitness drivas som en microstudio i ett år för att sedan expandera genom att bygga upp ett starkt varumärke och en franchisekedja.

En av kompanjonerna, Dan, valde tidigt att lämna X-shape då han insåg att han inte skulle hinna med sitt andra kall i livet, nämligen det som fotograf. Tillsammans drev jag och Linda X-shape Fitness vidare och skapade grunden till det som idag är X-shape.

Under 2020 drabbades hela världen av en pandemi, covid-19. Min kompanjon Lindas ryggproblem hade börjat göra sig påmint igen och med dessa två ingredienser så valde även Linda att ställa sin plats i X-shape till förfogande. I slutet av 2020 köpte jag Lindas aktier och är således den enda av tre kompanjoner kvar idag.

Efter regn kommer sol Med samma driv och vision som jag hade från början – att ge Sverige EMS-träning – så tar jag nu omtag och gör come back i spåren av Covid-19. En pandemi som fått oss alla att tänka ett varv till i mycket som vi tidigare tagit för givet – som att kunna gå till gymmet och träna t ex. X-shapes koncept tillsammans med EMS är verkligen framtidens träning.

En smartare träningsmetod helt enkelt!

X-shapes vision är att hjälpa så många människor som möjligt till ett friskare, starkare  och gladare liv.

MENY