Från media till fitness 

X–shape Fitness AB såg dagens ljus i januari 2016 och startades av de båda journalisterna Linda Sandkvist och Annika Holtet. Dessa hade båda testat EMS som träningsform och märkt att den gjorde underverk med kroppen. De hade båda drabbats av diskbråck och det var inte förrän de kom i kontakt med EMS-träning som de fick ordning på sina trasiga ryggar. Idén började formas – borde de starta en egen EMS-studio? Med varsin karriär och livsinriktning var tanken på att ge sig in i träningsbranschen inte något som direkt slagit dem förut, men EMS är något speciellt och de förstod att det fanns en marknad för denna träningsmetod även i Sverige.

Efter noggranna beräkningar gjorde Linda slag i saken och lämnade i oktober 2015 in sin avskedsansökan hos Bonnier Business Media där hon var redaktionschef. Strax därefter hoppade Annika på tåget som sedan gick i full fart. Lite okonventionellt, men så här i retrospektiv genialiskt, så startade de sin nya karriär på en strand på Maldiverna. Mer om den resan kommer du att få höra om du blir en del av X-shapefamiljen…

Enligt affärsplanen skulle X-shape Fitness drivas som en microstudio i ett år varefter det senare skulle utökas till att bli en franchisekedja. Men allt blir inte alltid som man tänkt sig och det är ju tur det. Efter att ha certifierats som EMS-instruktörer av Master Trainer Raphael Nemethi från Tyskland flyttade Annika och Linda in i lokalerna på Eastmansvägen 13. När byggandet, målandet och provtränandet av vänner var över så skulle det äntligen vara dags att slå upp de turkosa portarna. Det skulle göras med en öppningsceremoni i mars, men ryktet hade redan spridits så kunderna började ramla in redan i februari – låt vara att de snubblade på lite målarfärgsburkar.

Redan i juni var det dags att ta ut lön och de båda kompanjonerna förstod att det också var dags att fundera på expansion. I den här takten skulle de inte ha plats för alla som ville träna hos X-shape. De började utforma ett eget franchisekoncept och den 17:e juni sajnade de kontraktet för Sverigemarknaden gällande XBodys EMS-utrustning på XBodys huvudkontor i Györ i Ungern och sedan firade de i dagarna två på anrika hotell Gellert i Budapest. Arbeta hårt och fira framgångar ordentligt blev därmed ett adelsmärke för X-shape Fitness. Sen dess har de drivit igenom massor av olika roliga projekt och samarbeten och tränat tusentals nöjda kunder, hela tiden med expansion i tankarna.

Nu slutar vi att skriva om oss själva i tredje person och berättar i stället att du är varmt välkommen till någon av våra studios för att testa vår mirakelträning och du är även varmt välkommen att ansöka om att bli en del av X-shapefamiljen – i så fall ska du surfa in här och se om du kan vara en av de personer vi söker för att expandera!

Vår vision är att hjälpa så många människor som möjligt till ett friskare, starkare  och gladare liv

MENY