Kvinnors möjlighet att vara aktiva och delaktiga i freds-och demokratiarbete är en förutsättning för utveckling av fredliga och stabila samhällen, säger FN:s resolution 1325.

Den 8 mars drar PMU:s kampanj Fredsagent 1325 igång.

– I år lyfter vi ett fredsprojekt som vi har i norra Kenya, där de två folkslagen turkana och pokot i generationer har krigat över de få resurser som finns. Projektledaren på plats har genom flera års arbete verkligen sett kvinnans viktiga roll i det hela och flera delar av arbetet riktar sig till just kvinnorna som själva har börjat kalla sig fredsagenter, berättar Annelie Edsmyr, kampanjkoordinator på PMU.

Annelie Edsmyr har även del i insamlingsregistreringen.

– Jag kan verkligen gå i god för att det vi samlar in pengar till, dit går pengarna, säger hon.

Kampanjen håller på fram till Mors dag i slutet av maj och X-shape Fitness stöttar genom att skänka 10 procent av intäkterna från provträningar under perioden. Kunden väljer själv om den vill bidra.

– Vid bokning uppger kunderna bara ”Fredsagent” i fältet noteringar så ser vi till att pengarna kommer till projektet, säger Linda Sandkvist, styrelseordförande och delägare X-shape Fitness.

– Vi vill stötta detta projekt eftersom det faller inom ramarna för våra värderingar, en av våra viktigaste punkter är att vi vill stärka människor att göra världen till en bättre plats för alla – oavsett kön, etnicitet och bakgrund, fortsätter hon.

På X-shape Fitness i Vasastan finns mer information om projektet och PMU:s arbete för den som vill läsa mer.

X-shape Fitness firar även Internationella Kvinnodagen genom att ge alla kvinnor rabatt på utvalda medlemskap genom denna länk: https://www.bokadirekt.se/places/x-shape-fitness-ab-14419