Torsten Lyth blev överraskad av hur effektiv träningen hos X-shape Fitness är. – Det är svårt att själv lyckas åstadkomma en sådan balanserad och effektiv träning på ett gym om man inte har 2-3 timmar till sitt förfogande och en riktigt elak PT, säger han.

Torsten Lyth tränar hos X-shape Fitness minst en gång i veckan.
–Jag blev överraskad av hur effektiv träningen är, första gången var ju relativt snäll, men träningsvärken dag två och tre kändes ju annorlunda, skrattar han.
Torsten Lyth hittade X-shape Fitness via webben.

TOPPKLASS
–Jag sökte aktivt för att se vilka som tillhandahöll EMS i Stockholm. Jag hade provat på tre gånger tidigare och letade efter passande alternativ. X-shape Fitness har en seriös approach, toppklass på utrustningen och störst flexibilitet vad gäller träningspaket, till råga på allt är personalen både roliga och kunniga. Ha roligt på träningen är viktigt tycker jag, säger han.

Torsten Lyth har tränat regelbundet på gym i 25 år.

–Mitt mål har alltid varit att få en balanserad styrka och må bra. När man blir äldre får man i stort sett alltid problem med knän och rygg om man inte håller muskulaturen intakt. Det vill jag undvika så länge det nu går.

ÖKADE STYRKAN
Torsten Lyth märkte resultat nästan på en gång.

–Efter fyra, fem pass hos X-shape märkte jag att jag klarade min ordinarie cirkelträning på gymmet med lätthet. Jag hade stagnerat och kunde nu öka styrkan utan vidare, berättar Torsten Lyth nöjt.

Hur skulle du beskriva träningen för någon som aldrig testat?
–Dräkten gör ju att många muskelgrupper aktiveras ordentligt på en gång. När man väl lärt sig att ta det lugnt och få rätt tempo i vila-träna-andas så är det både njutningsfullt och jobbigt på en och samma gång.

PASSAR ALLA
Det är Annika Holtet som tränat Torsten från början.
–Annika är en bra EMS-instruktör som läser av mig bra och övningarna är krävande. Träningseffekten har ökat stegvis. Jag har tränat ungefär 25 gånger nu, säger han och fortsätter:

–Jag tror det är svårt att själv lyckas med att i praktiken åstadkomma en sådan balanserad och effektiv träning på ett gym om man inte har 2—3 timmar till sitt förfogande varje gång och en jävligt elak PT, skrattar han.

–Som jag upplever det så passar det bra både för en relativt otränad person som behöver komma igång och bygga upp sina muskler och en mer tränad person som vill boosta sin träning.

Vad är jobbigast med träningen?
–Ha ha, jag är ju helt slut. Det bästa är när jag får ett glas vatten efteråt. Sen är jag ordentligt tränad, klar och nyduschad och väntandes på bussen på mindre än en timme. (Nej, jag orkar inte promenera hem efteråt…)

Torsten Lyth är 66 år och gillar båtliv och fritidsliv. Han har en stor familj med fru, tre barn och fyra barnbarn som han älskar att umgås med. När han var liten ville han bli sjökapten och pilot. Förutom EMS-träning kör han regelbunden konditionsträning med promenader eller lättare joggning. Han gillar sin Concept 2 roddmaskin skarpt.