Så fungerar det i våra studios

Hur bokar man en tid hos er?

Klicka här och välj vilket X-shape du vill träna på och välj ”Provträna 2 pass”. Betalningen för båda passen ligger i första bokningen. Pengarna reserveras fram tills instruktören aktiverar betalningen efter passet. Så om du behöver avboka/omboka ditt första pass så ”följer” pengarna med i nästa bokning. Du behöver alltså inte vara orolig att du blir debiterad två gånger.

Hur gör jag när jag vill boka in två personer samtidigt?

När två bokningsbara tider finns i bokningssystemet kommer det upp ”1 fria” eller ”2 fria” när du bokar via en webbläsare på dator eller från telefon. Står det ”2 fria” betyder det att två kan göra varsin bokning på denna tid. Om du bokar din tid via Bokadirekts app och ser att samma tid finns kvar att boka igen, innebär detta att två personer kan träna samtidigt. 

När ska jag vara på plats?

Kom fem minuter innan din bokade tid och slå dig ner i soffan. Under tiden när du väntar så fyller du i en hälsodeklaration som ligger synlig på bordet vid soffan. När det är din tur kommer vi och hämtar dig.  Skulle du behöva låna toaletten så går det bra att göra det direkt. Passa på innan då toalett och dusch ofta är upptaget av de som tränat innan dig.

Vad behöver jag ha med mig?

Alla studios har fullservicekoncept, underställ, handduk och hygienartiklar från Rituals finns på plats. Du får ett underställ av oss och blir hänvisad till ett omklädningsrum där du byter om. Du ska inte ha några underkläder på dig under ditt underställ. Lämna kvar dina saker i omklädningsrummet, ingen annan kommer att gå in i det under din bokade tid.

Ska jag ta av mig mina smycken?

Det gör du om du vill, det påverkar inte träningen på något vis.

Hur får jag på mig EMS-dräkten?

En EMS-instruktör sprayar din dräkt med vatten och klär på dig den. Vattnet leder impulserna till musklerna. Instruktören sköter all på- och avklädning av EMS-dräkten.

Hur funkar träningen rent praktiskt?

EMS-instruktören skriver in dina uppgifter i en av maskinerna och ställer in så att ditt pass blir 15 minuter (vid första provträningen, annars är alla pass 20 minuter)

Vi kommer att arbeta i fyrasekundersintervaller. Fyra sekunders impuls och fyra sekunders paus. Under impulserna ska du spänna dina muskler. Du får anvisningar om övningar på plats och instruktören ställer in dina värden. I början känns det inte så mycket, det pirrar mest, men vi vill snabbt upp i riktiga värden så att du får kontraktioner som ger resultat. EMS-instruktören kommer påminna dig om din andning och se till att du får ut mesta möjliga av din träning.

Vad händer efter första träningen?

När du är klar med ditt pass så klär instruktören av dig EMS-dräkten. Du tar med dig dina kläder och saker ur omklädningsrummet till duschen där handduk och hygienartiklar finns. Där finns även tvättkorgar för underställ och handduk. När du är klar finns ett utrymme utanför badrummet om du vill föna håret etc.

Det är viktigt att du dricker mycket vatten efter ditt första träningstillfälle, dubbla intaget de närmsta 24 timmarna för att skölja ur kroppen ordentligt. Den värsta träningsvärken brukar infalla 48 timmar efter träningstillfället. Det ska gå minst fem dagar innan du gör provträning nummer två.

Hur ser provträning nr två ut?

Provträning nr två är 20 minuter och nu kör vi en ordentlig genomgång baserad på de värden du hade under din första provträning.

Vid din andra provträning kommer vi utgå från den profil vi skapat för dig. Under det här passet kommer vi att utmana dig att verkligen använda dig av den kunskap du fick första gången. Du kommer känna hur alla dina muskler arbetar på djupet och vi kommer jobba igenom kroppens alla muskelgrupper under passet. Hela kroppen får sig en ordentlig genomgång.

Efter dina två provträningar tar du ställning till om det här är något du vill fortsätta med. Vi erbjuder flera alternativ till träningen för att du ska kunna hitta det som som passar just dig.

Kan jag provträna i fler studios?

Du kan bara provträna två gånger hos X-shape, vill du testa en annan studio efter dina provträningar så bokar du ett enstaka pass.

Hur rengör ni era dräkter?

I våra studios håller vi alltid hög standard när det gäller hygien. Dräkterna desinficeras efter varje användning med spray särskilt avsedd för EMS-dräkter. Dräkterna tvättas utöver detta regelbundet i tvättmaskin med tvättmedel och ättika 24 % . Redskap och träningsmattor desinficeras regelbundet mellan varje kund.

Underställ och handdukar tvättas alltid efter varje användning.

Gemensamma ytor rengörs och desinficeras regelbundet.

Vad får man för resultat hos er och när syns det?

Den frågan är inte helt lätt att svara på eftersom det självklart beror på vem du är, vad du har för mål och hur du lever ditt liv i övrigt. Men eftersom vår träning motsvarar flera timmars styrketräning på ett traditionellt gym så får du helt enkelt jämföra med det. Vad händer med din kropp när du styrketränat flera timmar på gym? Ja, där har du svaret.

Det du får som bonus från oss, förutom den enorma tidsbesparingen och det faktum att du slipper släpa runt på gymväska med massa kläder och blöt handduk, är att vi kommer åt muskler som är svåra att nå med traditionell träning.

Så fråga dig själv – vill jag lägga flera timmar på ett traditionellt gym eller vill jag ha träningen gjord på 20 minuter?

Här finns mer information om EMS.

Har du fler frågor så mejlar du den studio du vill träna hos.

Varmt välkommen att testa en smartare träningsmetod!