Melody Jakob, 27 år, har tränat med X-shape Fitness i fem veckor och samtidigt fått kostråd från Svarta Lådan. Målet vara att bli starkare, friskare och orka mer, ett mål som hon uppnått med råge.

– Det är så häftigt att ha fått riktiga resultat på så kort tid, jag har gjort olika program förut men aldrig kommit i närheten av det här, säger Melody Jakob som i våras vann en tävling som X-shape Fitness och Svarta Lådan anordnade på United Spaces.

– Det har blivit så stor skillnad, inifrån och ut. Jag får kommentarer från andra om hur frisk och stark jag ser ut, det är verkligen en bekräftelse på hur bra det här är.

Melody vann ett Resultatmedlemska. Medlemskapet är ett samarbete mellan X-shape Fitness och Svarta Lådan där 15 träningspass med X-shape Fitness ingår tillsammans med kostråd från Svarta Lådans Emma Bark.

Melody gillar att träna och är en väldigt aktiv person, men hon hade aldrig testat EMS-träning.

– Det var lite pirrigt första gången, jag minns inte riktigt vad jag förväntade mig, men det känns ju inte alls som att man får el i sig. Mina referenser kommer ju från vanlig träning. Första gängen var inte jättejobbig, men jag hade ändå en väldig träningsvärk trots att jag är ganska vältränad från början. Man får träna otroligt hårt på ett vanligt gym för att få de effekter som man får av EMS på 20 minuter. Jag har kommit i närheten av känslan när jag kört ett riktigt riktigt hårt och långt box- eller kampsportspass, men absolut inte på vanliga gymmet.

Melody Jakob vann medlemskapet med sin motivering:
”Min motivering till varför jag vill förändra – eller snarare utveckla min hälsa är att jag är en riktig DO:er! 
Med rätt verktyg, stöttning och förutsättningar så ger jag järnet och jag älskar att inspireras av allt från träningsupplägg, kost, återhämtning och hälsa. 
En stor del av mitt arbete som HR-konsult innebär att hjälpa organisationer till en lönsam, hälsosam och lyckosam tillvaro och jag vill självklart vara ett föregångsexempel! Ett Resultatmedlemskap skulle lyfta mig!”

X-shape Fitness och Svarta Lådan är noga med att aldrig kroppshetsa. Melody hade absolut inte någon övervikt och både tränings- och matupplägg är utformat för att deltagaren ska bli starkare, må bättre och orka mer.

– Det är aldrig prat om någon quick fix eller att gå ner i vikt och absolut inte om att väga eller mäta mig. Det handlar om en långsiktig plan och det känns som att min kropp verkligen kommit igång, som att jag rivstartat motorn. Jag väger ungefär det samma nu som när jag började, men jag har mer muskler och bättre hållning.

Inte en enda gång har det handlat om vikt och kalorier utan bara om välmående, det känns väldigt sunt.

– Fokus har legat på att orka jobba mycket och intensivt, ha ett rikt privatliv och ändå hinna med träningen och att äta rätt och det har verkligen funkat, säger Melody och det lyser verkligen om henne.

Melody har tränat tre EMS-pass i veckan i fem veckor och träffat Emma Bark vid tre tillfällen.

– Emma är väldigt personlig och det känns verkligen som att hon gör något för mig, hon möter mig där jag är. Det var lätt för henne att ta hänsyn till att jag inte äter kött, hon löste det direkt och såg det inte som ett problem och det var viktigt för mig. En av veckorna körde jag mat från Svarta Lådan och annars har jag kört kostschema, där var Emma väldigt bjussig med enkla småtips för det är inte så lätt att följa schemat när man har oregelbundna arbetstider och inte alltid är på kontoret.

Melody har också fått testa X-shape Fitness mobila studio och har kunnat träna direkt på jobbet.

– Det var verkligen supersmidigt, det kändes som att jag bara gick och tog en kaffe och sen kom tillbaka, men på den korta tiden hade jag hunnit träna igenom hela kroppen.

Ett telefonmöte tar längre tid än att träna.

– Jag behövde inte tumma på min arbetstid och jag fick verkligen en omstart på dagen, jag var mycket piggare och fick liksom en förmiddag till, skrattar Melody.

Att köra tre pass i veckan med X-shape Fitness är väldigt intensivt och där har hon haft god hjälp av kostråden.

– Jag fattade ju att jag skulle äta mer, men att det ändå var så mycket mat med energi som jag mår bra av, det gav verkligen effekter. Jag orkade koncentrera mig på jobbet och jag hade ork kvar när jag kom hem på kvällen.

Melody har också hittat muskler som hon inte kunnat aktivera med vanlig träning.

– I går när jag ställde mig på tå så såg jag mina vadmuskler i spegeln, det var så kul för jag har alltid haft svårt att få muskler där. Jag har fått tydligare biceps och triceps och ryggmuskler. Rumpa och lår har tajtat till sig. Och det på rekordtid.

Melody hade problem med att hon fick kramp och ont i höfterna när hon började med träningen.

– Det har varit så bra att träffa flera EMS-instruktörer under den här resan. Kajsa löste mina höftproblem med riktigt bra övningar och det var så skönt för hon gav inte upp och till slut så blev det bra.

Jag har haft motivationen uppe hela tiden, men det var jobbigt när höften krånglade. Då var det så skönt att X-shape Fitness är sådana problemlösare. Det är så bra att det är individ- och resultatanpassat.

Trots att jag träffat flera instruktörer så har jag känt mig utvald för de vet vem jag är och man behöver aldrig vara nervös. Den personliga kontakten på X-shape Fitness är verkligen suverän. Med Nikita hittade jag mina ryggmuskler och med Linda fick jag verkligen maxa mina armmuskler, säger Melody och fortsätter.

Jag vet inte om jag kan gå tillbaka till vanliga gymmet nu, det känns ju inget och det tar så lång tid.

–  Även om jag gör till exempel knäböj så är det bara det jag tränar och inte resten av kroppen. Jag kommer sakna att känna hur jag tagit ut mig. Jag är van vid plusmenyn nu, skrattar Melody.

EMS = ELECTRIC MUSCLE STIMULATION

EN SMARTARE TRÄNINGSMETOD

Du tränar upp till 90% av din kropps muskler samtidigt och kan spänna dem upp till 18 ggr mer än din kropp själv kan åstadkomma

BOKA PROVTRÄNING