PAY IT FORWARD

När du köper en provträning, eller ett enstaka pass, kan du välja att betala för två träningar i stället. På så sätt finns redan en betald träning innestående till någon som verkligen behöver träningen, men inte har råd att betala för den.

Caffè sospeso – en uppskjuten kaffekopp

Caffè sospeso är en gammal italiensk tradition. Ursprunget kommer från kaffestaden Neapel och sträcker sig tillbaka till början av 1900-talet. I en tid av ekonomiska svårigheter började alla som hade råd att ta för vana att beställa en kaffe medan de betalade för två. På så sätt lämnade de en ”uppskjuten kopp” som redan var betald, redo att drickas av dem som inte hade råd att betala en kaffe själv. Konceptet har nu spridit sig över hela världen och även till Sverige där människor kan välja att betala för någon annans kaffe.

Idén har länge funnits hos oss på X-shape Fitness då vi vet att många som behöver EMS-träning inte själva har möjligheten att betala för träningen. Vi vidareutvecklar nu vårt eget “Pay it forward” koncept under samma princip som Caffè sospeso.

Hur fungerar det?

När du köper en provträning hos någon av X-shape Fitness studios kan du välja att betala för två provträningar. Detsamma gäller om du köper enstaka pass. På så sätt finns redan en betald träning innestående till någon som inte har råd att betala för träningen själv.

Du som vill nyttja en skänkt träning mejlar oss. Om det finns träning i lager så kommer vi att skicka dig instruktioner om hur du bokar. Om det inte finns så sätter vi dig på väntelista.

Vem är berättigad till Pay it forward?

Det kan vara svårt att avgöra vem som verkligen behöver få en träning gratis hos oss. X-shape Fitness litar på att den som söker verkligen är i behov av “Pay it forward” träningen. Vi tänker lite som så att om du inte har behovet så har vi förlorat lite pengar medans du har förlorat ditt goda samvete. Give and you shall receive – A simple act of kindness creates an endless ripple.

Vad bidrar X-shape Fitness med? 

Förutom att vi varje år skänker bort ett Kom igångmedlemskap till en person som verkligen behöver det, men inte har råd med det så kommer vi även att addera till Pay it forward. Grundarna av kedjan X-shape Fitness värnar om utsatta kvinnor i vårt samhälle och kommer därför att donera 10 kronor av varje Pay it forward till de organisationer som jobbar med att hjälpa kvinnor i särskilt utsatta situationer.