Den 1 februari får Östermalm tillgång till ett nytt koncept på marknaden – EMS-träning. Det är EMS-instruktören och naprapaten Kajsa Bäckström som blir X-shape Fitness AB:s första franchisetagare.

– Det känns fantastiskt roligt att få möjligheten att erbjuda denna unika kombination med EMS-träning och naprapati. Detta eftersom jag ser att det kommer kunna göra att patienter och kunder inte bara kan få effektiva träningsresultat utan även möjlighet till kortare rehabiliteringsperiod för att komma ur smärtproblematik, säger Kajsa Bäckström och fortsätter:

– Många kunder söker sig till EMS-träning just eftersom det upplevs minska smärtor relaterat till tidigare sjukdom eller diagnos av någon form. Därför känns det så oerhört värdefullt för mig att kunna skräddarsy effektiv hjälp från de båda delarna.

– Vi är så glada att Kajsa Bäckström valt att arbeta med oss, tillsammans kommer vi att utveckla vårt fullservicekoncept och komma närmare rehabmarknaden där vi ser en stor potential för EMS-träningen, säger Linda Sandkvist, vd för X-shape Fitness AB.

Från den 1 februari kan du besöka X-shape Fitness Östermalm på Banérgatan 54 i Stockholm.

X-SHAPE FITNESS AB

X-shape Fitness AB etablerades i februari 2016 av journalisterna Linda Sandkvist och Annika Holtet. De hade båda drabbats av diskbråck och blivit rehabiliterade av EMS-träning och ville därmed sprida träningen vidare i Sverige. X-shape Fitness använder sig av EMS-utrustning från ungerska XBody och är generalagentur för märket i Sverige. XBody har studios i 56 olika europeiska länder och har nyligen äntrat den kanadensiska och kinesiska marknaden. X-shape Fitness AB:s första studio ligger i Vasastan i Stockholm. Bolaget räknar med att ha minst fyra nya studios rullande under 2018 och inom de närmsta fem åren kommer de att finnas i hela Sverige och EMS-träning kommer vara ett välkänt träningskoncept. X-shape Fitness är anslutet till intresseföreningen Svensk Franchise.

EMS-TRÄNING – EN AV VÄRLDENS MEST EFFEKTIVA TRÄNINGSMETODER

EMS står för Elektrisk Muskelstimulation. Du tränar med elektriska impulser på låg effekt. Med hjälp av dessa kan du spänna dina muskler upp till 18 gånger mer än din kropp själv kan åstadkomma under ett traditionellt träningspass. Eftersom alla kroppens muskler aktiveras samtidigt räcker det med endast 20 minuters träning för att uppnå samma resultat som du får jobba flera timmar på ett traditionellt gym för att uppnå. Du kan träna upp till tre gånger i veckan med en paus på minst 48 timmar mellan varje träningstillfälle.

Eftersom styrkan individanpassas av någon av våra duktiga EMS-certifierade instruktörer så passar den här träningen alla. Träningen är ytterst skonsam mot leder och du kommer att känna rent muskelarbete under de aktiva övningar du utför.