– Första gången funderade jag på hur sjutton jag kunde övertalas att testa något så knäppt, men efter att ha provtränat var jag fast direkt. Man känner verkligen hur musklerna får jobba på djupet.

Det säger Ingela Nilsson, en av X-shapes trogna medlemmar. Hon började sin EMS-bana i maj i år när kompisen Tiina Tervo fick henne att följa med på en provträning.

– Jag var också jättenervös första gången jag testade, men Annika och Linda var så otroligt sköna och trevliga så att jag snabbt kunde lugna ner mig, skrattar Tiina.

SYNLIGA MUSKLER

Båda fick snabba resultat efter träningen.

– Jag har fått mer synliga muskler, speciellt på armarna, säger Tiina och Ingela fyller i:

– Rumpan har fått sig ett rejält uppsving, jag har fått tighta armar igen och är lite mer tonad på övre delen av magen.

Tjejerna testar gärna nya träningsformer och har, bland mycket annat, just gjort en halv svensk klassiker tillsammans och gått en crawlkurs.

Hur skulle ni beskriva EMS-träning för någon som aldrig testat förut?

GÅR DJUPARE ÄN VANLIG TRÄNING

– Man behöver inga träningskläder, och inga underkläder heller, man får ett ”underställ” och en riktigt tight uniform. När strömmen sätts på känns det som en elkramp i kroppen. Man gör olika träningsövningar som till exempel utfall, lite yogainspirerade positioner, armhävningar etc i 20 minuter. Och det känns! Det går mycket djupare än vanlig träning och man blir svettig på riktigt. Det är riktigt riktigt jobbigt, ibland svär man även, ler Tiina.

– Det är svårt att beskriva, men man känner verkligen hur musklerna får jobba på djupet, fyller Ingela Nilsson i.

Varför valde ni att bli medlemmar hos X-shape Fitness?

– Jag är lite lat, skrattar Ingela och fortsätter:

– Man får riktigt effektiv träning på kort tid och det är en härligt välkomnande atmosfär hos X-shape.

Tiina instämmer:

– Annika och Linda är supersköna, de peppar mig och är proffsiga och jag fick bra feedback från en annan person som redan tränade hos X-shape. Det är så kul och himla jobbigt. Du får också mycket skratt när du tränar här.

– Coacherna är lite ”galna”, men sjukt trevliga och inspirerande, skrattar Ingela.

– Varför inte prova på, man har inget att förlora, avslutar tjejerna i kör, skrattar och tar ett djupt andetag. För nu är det dags för ännu ett svettigt pass hos X-shape Fitness.

Tiina Tervo är 40 år gammal, hon arbetar som gruppchef för konsult inköp och offshore office på H&M. Hennes fritidsintressen är att resa så mycket som pengar, tid och semester räcker, umgås med familj och vänner och njuta av livet.

Ingela Nilsson är 40 år och arbetar som kravanalytiker på H&M. Hennes fritidsintressen är träning, resor och att ligga i soffan och kolla på serier med ett glas vin i handen.