Den 9e September öppnar X-shape Solna I ny regi. Det är filmdistributören Albert Avramovic som valt att bredda sin portfölj och investerar i en smartare träningsmetod.

— Det var inget svårt beslut eftersom jag ser det här som framtidens träning. När traditionella gym har svårt att få lönsamhet går X-shape Fitness mot strömmen. De har en fantastisk affärsmodell och är ett lysande exempel på ett väl fungerande franchisekoncept, säger han.

Men han har inte alltid varit lika övertygad. Albert Avramovic började som kund hos X-shape Östermalm i april 2018.

   — Jag var klart skeptisk, hur kan 20 minuters träning motsvara flera timmars styrketräning på
traditionellt gym? Jag fick det inte att gå ihop och jag var inte alls förberedd på hur otroligt effektivt ett pass hos X-shape verkligen är. När jag testade första gången var jag såld direkt och jag köpte medlemskap på en gång. Den träningsvärken jag fick efter det passet kommer jag aldrig glömma, skrattar han.

Kajsa Bäckström är franchisetagare hos X-shape Fitness och äger och driver X-shape Östermalm där Albert Avramovic tränade. När han fick höra talas om att X-shape Solna var till salu väcktes idén om att ge sig in i kedjan, men han behövde en pålitlig parhäst eftersom han kommer att ha kvar en fot i filmbranschen.

   — Kajsa har visat att hon kan driva en framgångsrik studio, hon gjorde svarta siffror efter tre månader på X-shape Östermalm så jag tänkte att hon skulle vara perfekt till att även driva Solna tillsammans med mig, säger Albert Avramovic.

   — Från dag ett när jag gick in som franchisetagare har min intention varit att starta fler studios så jag var inte sen att tacka ja när jag blev tillfrågad, säger Kajsa Bäckström.

Kajsa Bäckström tränade Albert Avramovic på X-shape Östermalm. Nu ska de driva X-shape Solna tillsammans.

Ägarna och grundarna av kedjan Linda Sandkvist, vd för X-shape Fitness AB och Annika Holtet, operativ chef, hade inga invändningar när frågan kom på tal.

   — Vi kunde inte ha hittat en bättre lösning och vi är så glada att vår studio i Solna nu kommer att drivas av två riktigt duktiga entreprenörer, säger Linda Sandkvist.

   — Studions läge är helt fantastisk, vi hade själva tänkt starta i Arenastaden när vi drog igång 2016, men då var det mer en byggarbetsplats där, nu är rätt tid att dra igång, säger Annika Holtet.

Förutom att träningsmetoden är så unik var just franchise en avgörande faktor för Albert Avramovic.

   Det finns många succéfaktorer i det här, träningen är fantastisk och tryggheten i ett så väl utformat franchisekoncept är en bidragande orsak till att jag kände att det här var helt rätt. Det går snabbare att få lönsamhet i franchise och risken är mycket lägre än om man försöker sig på något nytt helt själv. Här finns allt redan klart att rulla ut.

   Östermalm har gått som tåget sedan dag ett och nu vill jag upprepa den framgångssagan här i Solna, säger Kajsa Bäckström som redan har fått in en hel del bokningar från träningssugna kunder i Solna.

Hon kommer fortsätta att vara operativ på Östermalm och delar sin tid mellan de båda ställena i början.

   — Jag har helt fantastisk personal på Östermalm som täcker upp för mig när jag drar igång i Solna så jag känner mig trygg. Det här ska bli så roligt!

X-shape Fitness AB och dess koncept startades I februari 2016 av Linda Sandkvist och Annika Holtet. De äger och driver den första studion i Vasastan. I februari 2018 drog första franchisetagaren Kajsa Bäckström igång på Östermalm och i juni i år startade X-shape Nordstan i Göteborg med Pelle Sörensen som ägare. Kedjan har även en mobil studio som åker ut till privatpersoner och företag för att träna dem på plats och den 9e september drar Albert Avramovic och Kajsa Bäckström alltså igång studion på Dalvägen 28 i Arenastaden i Solna. X-shapes franchisekoncept nominerades till Årets nytänkare på Frannygalan i våras.

EMS står för elektrisk muskelstimulation. Hos X-shape Fitness tränar du med elektriska impulser på låg effekt. Med hjälp av dessa kan du spänna dina muskler upp till 18 gånger mer än din kropp själv kan åstadkomma under ett
traditionellt styrketräningspass. Du aktiverar 90 procent av kroppens muskler samtidigt, därför räcker det med endast
20 minuters träning för att få samma resultat som du får jobba flera timmar på ett traditionellt gym för att uppnå.

Eftersom styrkan individanpassas så passar den här träningen alla. Träningen är ytterst skonsam mot leder och du kommer att känna rent muskelarbete under de aktiva övningar du utför.

Alla X-shapes studios har fullservicekoncept. Träningskläder, handduk och duschartiklar ingår.

Reds anm. Sedan artikeln skrevs har Johanna Lindgren klivit in som delägare i X-shape Solna och driver numera studion tillsammans med Kajsa Bäckström.